Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@00:32:12 GMT

قصه تلخ ناهماهنگی ها در مواقع بحرانی کی تمام خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۵۵۶۵

قصه تلخ ناهماهنگی ها در مواقع بحرانی کی تمام خواهد شد؟

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  «بحران» کلید واژه‌ای که وقتی به وجود می‌آید، رشته‌های هماهنگی در کشور بیشتر اوقات از هم گسسته می‌شود و گویی سرگردانی بسیاری زیادی سراغ مسئولان مدیریت بحران می‌رود. طی ۴۰ سال گذشته در کشور ما حوادث طبیعی بسیاری رخ داده است که سیل با ۶۱ درصد و زلزله ۲۸ درصد بیشترین مخاطرات طبیعی کشور به شمار می‌روند، اما در بیشتر اوقات مدیریت آن در پاشنه آشیل قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور مثال به تازگی در زلزله سی سخت مردم بحران زده از ناهماهنگی‌ها گله داشتند و در گفتگو با خبرنگاران ما می‌گویند: مسئولان مربوطه نمی‌آیند مشکلات را از نزدیک مشاهده کنند و بدون اینکه اطلاعاتی داشته باشند امکاناتی از قبیل مواد غذایی، چادر را توزیع می‌کنند، یا در سیل آق قلا ضعف در مدیریت بحران باعث سرگردانی شده بود؛ عده از آن‌ها معترض به این مسئله بودند که برای گرفتن امکانات به فرمانداری، هلال احمر یا ... مراجعه کرده، ولی جوابی نمی‌گرفتند.

یا در سیل سیستان و بلوچستان توزیع نامناسب باعث هدر رفت بسیاری از کمک‌ها شده بود؛ اقلامی که برای مصرف مردم آورده شده بود، اما به دلیل نا هماهنگی بسیاری از اقلام از جمله مواد غذایی فاسد شدند.

هماهنگی و عدم برنامه ریزی مناسب بین ۱۰ دستگاه درگیر در بحران‌ها تبعات ناخوشایندی برای مردم بحران زده به دنبال داشته است؛ محمد باقر محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفت‌وگو با خبرنگار ما معتقد است که وحدت فرماندهی در وهله اول متاسفانه وجود ندارد و متولی اصلی آنچنان مشخص نیست و کسی که باید ورود کند و فرماندهی میدانی را بر عهده بگیرد، نیست!

این درحالی است که در ماده یکم فصل اول قانون مدیریت بحران کشور به هماهنگی و مدیریت یکپارچه دستگاه‌های مسئول در مواقع بحرانی اشاره کرده و آمده است، محمد محمدی سرپرست اداره کل بحران کهگیلویه و بویر احمد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: باید یکی مرجعی خاصی باشد که تمامی کمک‌ها تحت نظر آن دستگاه جذب شود؛ از طرفی دیگر محمد تقی پور کارشناس مسائل بحران معتقد است که یکی از ضعف‌هایی که همیشه در همه بحران‌ها مشهود است، عدم یا نقص وجود هماهنگی بین دستکاه‌های مرتبط است؛ به دلیل همین ناهماهنگی‌ها در سال ۸۷ ستادی به نام مدیریت بحران به ریاست وزیر کشور تشکیل شد؛ هماهنگی و وحدت رویه بین ۱۰ دستگاه مسئول در مواقع بحرانی به فرماندهی وزارت کشور می‌تواند آشفتگی‌ها در بحران‌ها شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید

مدیریت بحران برای مخاطرات احتمالی نوروز ۱۴۰۰ آمادگی دارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مدیریت بحران حوادث مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جزیره قشم گفت: این طرح در اجرای دستور رئیس جمهور در مسیر هوشمندسازی دستگاه هاست.
محمد حسن نامی افزود: با هوشمندسازی فرآیند‌ها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید؛ توزیع ۱۲۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت زلزله در هرمزگان
معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم گفت: با راه اندازی نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم، هوشمندسازی زیرساخت‌های مدیریت بحران در استان هرمزگان و جزیره قشم اجرایی می‌شود.
بهزاد پورمحمد افزود: تجهیزات دائمی لرزه نگاری پیش رفته با استاندارد‌های روز دنیا با توجه به اهمیت استراتژیک جزیره جهانی قشم در شش ماه آینده نصب و راه اندازی می‌شود.
وی گفت: برای تجهیز این ایستگاه سی میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر وارد جزیره قشم می‌شوند و میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری از سوی فعالان اقتصادی در این منطقه آزاد انجام می‌شود که با ارتقای مسائل ایمنی می‌توانیم قشم را به یک جزیره پیشرفته و نوآور در کشور تبدیل کنیم.
پیغامی افزود: ایجاد ایستگاه لرزه نگاری قشم که جنوبی‌ترین نقطه برخورد دو پهنه حجاز و ایران به لحظ زمین شناختی است کمک شایانی به پایش مسائل و مخاطرات منطقه، هرمزگان و کل کشور می‌کند.

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می‌شود
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد